Előállították a kisvárdai társasházban gyújtogató nőt

2011.03.06. 16:45

Rongálás és közveszélyokozás miatt indult eljárás egy 56 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy kisvárdai társasházban okozott tüzet szombaton - közölte a rendőrség. A nő a társasház egyik ajtaja elé tett egy reklámszatyornyi ruhát, majd meggyújtotta - ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a műanyag ajtó kiégett, a lakásból egy nőt füstmérgezés gyanújával vittek kórházba, a vele élő férfi és a ház többi lakója nem szorult ellátásra. A rendőrség rongálás és közveszélyokozás miatt indított nyomozást, s rövidesen előállították a cselekménnyel megalapozottan gyanúsítható asszonyt.

A nő a kihallgatásakor beismerő vallomást tett; elmondta, hogy volt élettársának ruháit vitte a férfi új barátnőjének lakásához, és dühében meggyújtotta - tette hozzá a százados. Fülöp Gergely megjegyezte: a közveszélyokozás alapesetét a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!