Három halott egy lakástűzben Hajdúsámsonban

2011.03.21. 06:41 Módosítva: 2011.03.21. 09:05

Három ember - egy házaspár és 11 éves kisfiúk - meghalt, mikor tűz ütött ki hétfőn hajnalban Hajdúsámsonban, egy lakóházban.

Tűzoltók dolgoznak a családi háznál
Tűzoltók dolgoznak a családi háznál

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: hajnalban a debreceni és a hajdúszoboszlói tűzoltók vonultak ki, reggel háromnegyed hatkor még dolgoztak a helyszínen. A megyei tűzoltóság szóvivője szerint kettes, vagyis kiemelt riasztási fokozattal, 5 gépjárművel és 20 fővel vonultak ki a hivatásos tűzoltók.

A helyszínen egy kétszintes 120 négyzetméteres ház, illetve a mellette álló, 15 négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. A házból a tűzoltóknak sikerült kihoznia egy gázpalackot, melyet kint sikerült lehűteniük, így az nem robbant fel.

A hajdúsámsoni alpolgármester szerint az áldozatok rendes, szorgalmas emberek voltak.

"Az anya az óvodában dolgozott, az édesanyja pedig régebben képviselő volt a városban. A szomszédok szerint is rendes család voltak, nem volt haragosuk, szerintem nem bosszúról volt szó. Mindenki értetlenül áll a tragédia előtt, az emberek egyszerűen nem értik, miért nem tudtak kimenekülni a házból" - mondta Tóth János.

A szomszédok szerint hajnali fél kettő lehetett, mikor egy tűzcsóvát vettek észre a házon, ekkor hívták a tűzoltókat is, akik nagyon hamar kiértek, de sokáig egyáltalán nem tudták megközelíteni a házat. "Olyan volt, mint egy valódi fáklya. A szélirány miatt borzasztó erősen égett a tűz, a szél is folyton élesztette, és akkora volt a hőség, hogy a tetőcserepek közül is megolvadt egynéhány." - mondta az alpolgármester, aki inkább arra gyanakszik, hogy az építés során történhetett valami hiba.

A rendőrség a teljesen kiégett házban három holttestet talált, az esetnek nem volt túlélője. A tűz okát még vizsgálják, a kár értékét később állapítják meg. Mivel a családnak nem voltak közeli rokonai, most az unkatestvéreket próbálják felkutatni a hatóságok.