A legfelsőbb bíróság dönt Roháč kiadatásáról

2011.03.29. 14:23

Szlovákia kiadja Jozef Roháčot Magyarországnak, döntött a Nyitra megyei bíróság. Az érintett a döntés ellen fellebbezett, így a végső szót a szlovák legfelsőbb bíróság fogja kimondani.

"A Nyitra megyei bíróság az államügyész javaslata alapján úgy döntött, hogy az európai elfogatóparancsnak eleget kell tenni" - közölte a bírósági ülés után Oliver Kolencík, a testület szóvivője.

Roháčot egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe február közepén Szlovákiában. A magyar hatóságok nem hozták nyilvánosságra, miért körözik Roháčot. A sajtóban megjelent értesülések szerint a szlovák férfinak köze lehet Fenyő János vállalkozó 1998 februári meggyilkolásához.

A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly októberben első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Roháčot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt. A tárgyalás végén azonban szabadlábra helyezték őt, mivel a férfi már két évet letöltött előzetes letartóztatásban.