Elemér
0 °C
10 °C

Kézigránátot találtak egy zuglói templomnál

2011.04.17. 13:50 Módosítva: 2011.04.17. 16:27
Működőképes jugoszláv gyártmányú kézigránátot helyeztek valakik egy zuglói templom lépcsőjére vasárnap délelőtt.

Éles kézigránátot talált a zuglói Kassai téri templom hátsó bejáratánál vasárnap dél körül egy kerékpáros, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Sass Oszkár elmondta, hogy a helyszínt lezárták és néhány közeli lakást is kiürítettek. Ugyancsak lezárták a  Kacsóh Pongrác úti felüljárót is. A tűzszerészek röviddel 13 óra után hatástalanították a gránátot. Miután elszállították a robbanóeszközt, a lakosok visszatérhettek otthonaikba. Az eset során senki nem sérült meg.

Az Index úgy értesült, hogy egy M-75-ös, tojás alakú, jugoszláv gyártmányú, kibiztosítatlan kézigránát volt a sekrestye lépcsőjére helyezve.

A rendőrség az ügyben robbanóanyaggal, robbanószerrel való visszaélés miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Azt, hogy a szerkezetet ki és miért tette oda, még nem tudni, egyelőre nincs szemtanúja sem a történteknek.

Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte a történteket. Papcsák azonnali biztonságvédelmi intézkedéseket, a rendvédelmi szervekkel, a kerületőrséggel és a polgárőrséggel karöltve fokozott közterületi jelenlétet és járőrözést ígért.

Pajor András, a Herminamezői Szentlélek Plébánia lelkipásztora azt mondta, hogy a virágvasárnapi szentmisén több száz hívő tartózkodott a Kassai téri templomban.