Lezárták a nyomozást a soltvadkerti gyilkosság ügyében

2011.05.10. 13:51

Vádemelési javaslattal zárta le rendőrség az egy évvel ezelőtti soltvadkerti gyilkosság ügyét. A rendőrségi gyanú szerint 2010-ben egy idős embert megölt egy fiatal testvérpár, a bizonyítékok elrejtésében az anyjuk segítette őket. Jelenleg mindannyian előzetesben vannak, közölte kedden a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 69 éves férfit 2010. július 18-án ölték meg. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást, közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint szerint a 24 és 20 éves fiatalok éjjel bementek az egyedül élő férfi házába, miután előre eltervezték, hogy kifosztják. A férfi hallotta a zajt, fel is kelt, de a testvérek úgy megverték, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rablógyilkosok a lakásból ingóságokat, iratokat, és 103 ezer forintot vittek el, és az áldozat kocsijával menekültek. A Volskwagen Golf értéke további 165 ezer forint volt.

Az autóval a saját lakásukhoz hajtottak, ahol anyjukkal együtt elrejtették a lopott holmit. Az egyik testvér később kocsikázni indult, de a Soltvadkertről Bócsa felé vezető úton balesetet szenvedett, felborult a járművel. A helyszínre küldött rendőrjárőr a baleset közelében igazoltatta is a férfit, aki elmondta, hogy ő vezette a kocsit, amit Soltvadkertről loptak el. A rendőrség az autó tulajdonosát keresve fedezte fel a gyilkosságot.

Jelenleg a testvérpár és az anya is előzetes letartóztatásban van. Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az anya tudott a rablásról és a gyilkosságról is, ruhát, gumikesztyűt adott fiainak, és segített a bűnjelek eltüntetésében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden lezárta a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek, közölte a sajtószóvivő.