Ha nem piszkálod, nem robban

2011.05.13. 09:28 Módosítva: 2011.05.13. 12:03

Bombariadó volt pénteken délelőtt a kecskeméti Mátyás király általános iskolában.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu-nak elmondta: az intézmény postaládájából szerdán került elő egy levél, amit a kecskeméti rendőrkapitányságnak címeztek.

További képek a Baon.hu-n (fotó: baon.hu / Noszlopy N. Miklós)
További képek a Baon.hu-n (fotó: baon.hu / Noszlopy N. Miklós)

A levél újságból kivágott betűkből állt, konkrét fenyegetést sem személyre, sem intézményre nem tartalmazott. Az igazgató a zavaros írást eljuttatta a rendőrségre. Zaklatás miatt indult eljárás.

A kecskeméti rendőrkapitányság úgy döntött, hogy az iskola teljes területét átkutatják. Ez pénteken reggel fél hatkor kezdődött és hét óra után pár perccel a gondnok jelezte, hogy az udvaron, az egyik fából épített pavilonban gyanús szerkezetet talált. A házikó kerítésére tűzve szintén újságpapírból kiollózott szöveg volt, "ha nem piszkálod, nem robban" felirattal.

Értesítették a budapesti tűzszerészeket, és kialakították a biztonsági zónát. Az iskola tanulóit biztonságba helyezték, lezárták az utcát és a szemben lévő házakban lakókat is figyelmeztették, hogy ne hagyják el az épületeket.

Délelőtt tízenegy után nem sokkal a tűzszerészek irányított megsemmisítést végeztek, ez járt hanghatással, de robbanás nem történt. Robbanószert sem találtak a szakemberek.

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárást ismeretlen tettes ellen.