Forgalommal szemben, ittasan az M7-esen

2011.05.16. 16:48

Balesetet nem okozott, de a forgalommal szemben, ittasan hajtott az M7-es autópályán egy horvát férfi, akit a rendőrök Nagykanizsánál tudtak leterelni a sztrádáról, tájékoztatott Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kora délután először a fonyódi rendőrök, majd az Állami Autópályakezelő Zrt. munkatársai értesítették a zalai rendőröket, hogy egy piros színű személygépkocsi halad a sztrádán a forgalommal szemben, Budapest felől Letenye irányába.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság eszteregnyei autópálya alosztályának munkatársai nem sokkal később Nagykanizsa keleti lehajtójának közelében látták az autót. A horvát rendszámú kocsi először elhajtott a rendőrautó mellett, majd később lassított. A rendőrök a kocsi után fordultak és az autópálya lehajtójánál sikerült kiterelniük a kanyarodó sávra.

A megállított horvát férfi a gyanú szerint ittasan ült a volán mögé, ezért az alkoholszondás teszt után vér- és vizeletminta vételére állították elő, ezzel együtt pedig eljárást is indítottak ellene.