Fülöp, Evelin
EUR 392,35 Ft
USD 366,89 Ft
13 °C
27 °C

Ötszáz négyzetméteren lángoltak a koszorúk Szolnokon

2011.06.22. 00:15

Eddig ismeretlen okból tűz keletkezett Szolnokon a Körösi úton lévő városi köztemető hulladékgyűjtőjében kedden délután; a lángokat csak 21 órára sikerült megfékezni a tűzoltóknak - közölte Erdélyi Tibor, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a 14 óra körül keletkezett tűz oltására elsőként a szolnoki tűzoltók két gépkocsival vonultak ki a helyszínre, ám a továbbiakban szükség volt még  Szolnokról, Ceglédről valamint Jászberényből riasztott három fecskendős gépjármű bevetésére is.

A helyszínen több éve összegyűjtött száraz virágok, koszorúk és egyéb hulladékok égtek, mintegy 500 négyzetméteren, hatalmas füsttel. A füstöt a szél a belváros felé fújta, de a kellemetlen szagon kívül ez más veszélyt nem jelentett a szolnokiakra.

A tűz oltását nehezítette, hogy a több száz köbméternyi szeméthegyet teljesen szét kellett bontani, az oltásához szükséges vizet pedig a gépkocsiknak távolsági vízszállítással - ingajáratban - kellett biztosítani.

Az eset során személyi sérülés nem történt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!