Felborult egy szerb sportolókat szállító mikrobusz az M5-ösnél

2011.07.04. 15:44 Módosítva: 2011.07.04. 23:51

Szerb sportolókat szállító mikrobuszt ért baleset az M5-ös autópályán, egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy bolgár rendszámú mikrobusz borult fel Lajosmizse közelében.

A szerb rendszámú mikrobusz Lajosmizse közelében szaladt le az M5-ös autópályáról, majd felborult. A válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitte kórházba. Nyíkos Tamás főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök a mikrobuszban hét útlevelet találtak, de csak hat ember utazott a járműben.

Szekeres István, a Magyar Birkózó Szövetség sajtófőnöke azt mondta, hogy a szerb junior válogatott tagjait érte baleset, a sportolók a szövetséghez érkeztek edzőtáborba. A sérülteket több kórházban ápolják, a mentőhelikopterrel a kecskeméti kórházba szállított sportolóról még nem kaptak érdemleges hírt.

Az újvidéki Magyar Szó értesülései szerint a mikrobuszt Milan Maric vezette, az újvidéki Milos Amidzicet mentőhelikopter szállította kórházba. A mikrobuszban utazott továbbá a zentai Nagy Tamás, a magyarkanizsai Gazdag Krisztián, a szabadkai Bűn Roland és az újvidéki Nemanja Pavlovic. A versenyzők Budapestre utaztak edzőtáborba.

A mentés és a helyszínelés idejére lezárt autópályán időközben megindult a forgalom.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport