Dráma a márianosztrai kőfejtőben

2011.08.18. 12:09

A nehéz terepviszonyok miatt a riasztástól számított több mint két óra elteltével tudták felszínre hozni szerda este a tűzoltók a márianosztrai kőfejtőben rekedt párt – közölte Ürmös Károly, a váci tűzoltóság parancsnoka.

A férfi és a nő harminc méter mélységig mászott le egy rézsűn a márianosztrai kőfejtőben, majd elakadtak: se visszafelé, se még lejjebb nem tudtak elindulni, egy párkányon állva várták a segítséget.

A riasztás este fél nyolc után futott be a tűzoltókhoz. A baleset helyszínéig két kilométert kellett gyalogolniuk, majd a 200 méteres mélység felső egyharmadánál rekedt fiatal párhoz mentőkötelekkel, mászóövekkel jutottak le.

A váciak saját eszközeikkel, részben alpintechnikát alkalmazva, egyenként húzták ki a két fiatalt, akik közül a férfi könnyű, karcolásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett még lefelé menet.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a fiatalok miért másztak le a kőfejtőbe.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!