Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Gyógyszerekkel akarta megölni gyerekét

2011.08.26. 17:03

A 13 hónapos gyermekével és magával is végezni akart egy szenyéri nő, aki ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség.

Fekete Róbert ügyészségi szóvivő pénteki tájékoztatása szerint a 25 éves vádlott, aki megromlott idegállapota és dühkitörései miatt korábban pszichiátriai kezelést kapott, ez év tavaszán határozta el, hogy gyermekével és önmagával is végez.

Több mint nyolcvan, különböző fájdalomcsillapító és nyugtató hatású gyógyszert porrá tört, majd langyos cukros, tápszeres tejbe keverte, és megpróbálta megitatni a gyermekkel, ám csak néhány kortyot sikerült lenyeletni vele. Miután a kicsi elaludt, az asszony átemelte az ágyába, ahol egy késsel fel akarta vágni saját ereit, hogy együtt haljanak meg, ám csak hámsérüléseket okozott magának.

A gyermeket a nagyszülők másnap kórházba vitték, miután  észrevették, hogy túl nyugodt, és nem tudja magát megtartani. Az anya a kórházban egy nővérnek sietve átadott egy kézzel írt cédulát, rajta a gyerekének beadott gyógyszerek nevével, majd elmenekült. A gyermeknek kimosták a gyomrát, és megállapították, hogy enyhe nyugtatómérgezést kapott. A teljes folyadékmennyiség elfogyasztása akár a gyermek halálát is okozhatta volna.