Előzetesbe került az egyik Kén utcai fémtolvaj

2011.09.26. 13:51

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival ellopta a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopát, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.

B. András és társai ellen a IX. kerületi rendőrkapitányságon folyamatban levő büntetőügyben "nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt" a bíróság elrendelte B. András előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb október 25-ig. A végzés nem jogerős.

A bíróság szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő, vagyon elleni bűncselekményeket követne el, fennáll a bűnismétlés veszélye.

A végzésben kitértek arra is, hogy a rongálási, illetve lopási kár összegének, illetve a sérülések gyógyulási idejének szakértői megállapítása után akár súlyosabb bűncselekmény vagy bűncselekmények megalapozott gyanúját is megállapíthatják.

A múlt csütörtökön szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek.