Évekig feküdt holtan a Buckingham-palota mellett

2011.10.04. 18:06

Az elhunyt földi maradványaira a palota tőszomszédságában elterülő hatalmas St. James's-park tavának kis szigetén bukkant rá egy kertész. A most lezárult igazságügyi orvosi vizsgálat szerint Robert Moore nagy valószínűséggel még 2008-ban, 69 esztendősen halt meg, és holtteste azóta feküdt a száraz lábbal megközelíthetetlen sziget sűrű aljnövényzetében.

Moore a nyomozás eddigi adatai szerint 2007-ben érkezett Londonba az Egyesült Államokból, de halála előtt vagy másfél évtizedig küldözgette százával a legbizarrabb postai küldeményeket a Buckingham-palotába, egyenesen II. Erzsébet királynőnek címezve.

A mentális zavarokkal küszködő amerikai küldeményei között egyebek mellett pornográf fotók, több száz oldalas kézzel írott levelek és saját útlevelének fénymásolatai voltak, valamint dobozok, amelyek oldalára a feladó azt írta, hogy "veszélyes anyagokat" tartalmaznak. A palota postázója kiszűrte e küldeményeket, ám a Scotland Yard nem értesült az ügyről.

Moore végül átköltözött Londonba, és bevette magát a St. James's-park tavának kis szigetére, amely alig száz méternyire van a Buckingham-palota díszes főkapujától. A csónakon vagy úszva megközelíthető szigetet kizárólag a tó gazdag madárvilága látogatja, a parkfenntartók csak néhány évente néznek ott körül, hogy rendbe tegyék a burjánzó növényzetet. A halottat - egy vodkásüveggel és az elhunyt nevére kiállított amerikai útlevéllel együtt – a legutóbbi ilyen látogatás során találták meg.

A vízimadarairól és a látogatók kezéből evő szelíd mókusairól is közismert St. James's-park London egyik legnépszerűbb turistacélpontja, naponta tízezrek keresik fel, vagyis az elmúlt három évben milliók sétálgathattak gyanútlanul Moore holttestétől néhány méterre.

A brit sajtó keddi beszámolói szerint a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a tragikus sorsú amerikai a brit királyi család "megszállottjává" vált, és végül ezért költözött a tó nyugati partjának közvetlen közelében lévő szigetre, amelyről zavartalan kilátás nyílik a Buckingham-palotára.

Az eddigi vizsgálatok során nem találtak hozzátartozókat, és Moore eltűnését sem jelentette be senki az amerikai hatóságoknál az elmúlt években.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport