Felfüggesztett börtön fejszeragadásért

2011.10.04. 13:00

Fejszét ragadva akarta elrendezni vitáját szomszédaival egy kalocsai férfi, akit kedden emberölés előkészülete miatt másfél év, végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A korábban kétszer büntetett, kőműves szakképzettségű, alkalmi munkákból élő kalocsai vádlott viszonya megromlott kertszomszédaival. A férfi és a házaspár többször is vitatkozott amiatt, mert a vádlott lovakat tartott, de a területet nem vette teljesen körbe villanypásztorral vagy kerítéssel, így az állatok át tudtak menni a szomszéd telkére, ahol kárt okoztak. A vádlott a szóváltások során többször megfenyegette szomszédait, azt mondva: "kicsinálja" őket.

2008. szeptember 25-én már a reggeli órákban összevesztek telefonon, majd délután, amikor sértettek kimentek a telkükre ellátni az állatokat és diót szedni, a vádlott odament hozzájuk, és a reggel elkezdett vitát folytatta. A férfi a szóváltás hevében azt kiabálta: "Hozom a fejszém, elintézlek benneteket", majd elszaladt a saját tanyájára, és onnan pár perc múlva egy 80 centis nyelű fejszével tért vissza. Az asszony, attól tartva, hogy a vádlott a telek szélén álló kocsijukat akarja megrongálni, az autójukhoz sietett, nyomában a férjével.

A kocsinál futottak össze a vádlottal, aki a fejszét ütésre emelte, de a sértetteknek együttes erővel sikerült megfékezniük a támadót, végül a szerszámot is ki tudták húzni a kezéből. A dulakodás közben senki nem sérült meg.