Két év börtönre ítélték a verekedő tunyogmatolcsi férfit

2011.10.04. 16:54
Jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a verekedő tunyogmatolcsi férfit, aki kiskorú gyermeke előtt bántalmazta volt feleségét, és a verést csak akkor hagyta abba, amikor a hétéves kislány ráfeküdt az édesanyjára, hogy testével megvédje.

A bűncselekmény még 2010 februárjában történt, amikor az anya elvitte a gyermeket az apjához, hogy nála tölthesse az éjszakát, a bíróság által szabályozott szülő-gyermek közötti kapcsolattartásnak megfelelően.

A gyermek beért a házba, az apa, aki ittas állapotban volt, viszont kijött onnan, és a tőle elvált felesége felé indult fenyegetően. A nő, aki kocsival érkezett a házhoz, megpróbálta felhúzni az autó ablakát, miközben kiabált gyermekének, hogy menjen vissza hozzá.

A férfi a nőt a kocsiból hajánál fogva kihúzta, majd több alkalommal az aszfaltozott útburkolatba verte a fejét. A menekülni próbáló asszonyt a lábánál fogva ezután behúzta az udvarra, és folytatta bántalmazását.

A nő és a házból visszaérkező, a segítségére siető gyermeke végül úgy tudott a szomszédba menekülni, hogy megszólalt a férfi mobiltelefonja. A szomszéd értesítette a rendőrséget, miközben a verekedő kivette volt felesége kocsijából annak útlevelét, és összetépte.

A férfit első fokon kiskorú veszélyeztetése, testi sértés kísérlete, személyi szabadság megsértése és okirattal visszaélés miatt két év négy hónap börtönbüntetésre ítélték, a másodfokon eljáró Szabolcs Megyei Bíróság ezt most két évre enyhítette.

A tárgyaláson az anya ugyanis megtagadta a vallomástételt, így a korábbi vallomását sem lehetett bizonyítékként felhasználni a személyi szabadság megsértésének büntette miatti felelősségre vonásban.