Előzetesben a rendőrt fenyegető szedresi férfi

2011.10.10. 14:56
Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy szedresi férfit, aki fenyegető levelet írt a helyi körzeti megbízottnak, és korábban autóját is megrongálta – közölte a rendőrség.

A levélben, amelyet múlt hét csütörtökén helyeztek el a rendőr postaládájában, a körzeti megbízott családját fenyegették meg, és azt írták, hogy a felesége golyót kap a fejébe – mondta Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense.

Az eset előtt nem sokkal betörtek a Tolna megyei község polgármesteri hivatalba, és láncfűrészeket, fűkaszát loptak el mintegy 400 ezer forint értékben. A rendőrség rövid időn belül elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított férfit, aki elismerte, hogy a fenyegető tartalmú levelet testvérével íratta, és ő dobta be a körzeti megbízott postaládájába. A gyanúsított azt sem tagadta, hogy 2011. augusztusban a rendőr szolgálati járművének ablakát is ő törte be egy betondarabbal. Tettét azzal magyarázta, hogy a körzeti megbízott többször intézkedett vele szemben.

A fenyegetőző férfit egy augusztusi betöréssel is gyanúsítják, akkor egy szedresi magánházból műszaki cikkeket és élelmiszert lopott el 300 ezer forint értékben.

A rendőrség a testvérpár ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett a nyomozó ügyészségen.