Egy miskolci panelban fogták el a soroksári lövöldözőket

2011.11.25. 12:39 Módosítva: 2011.11.25. 13:39

Elfogták a soroksári lövöldözőket. A két férfit egy miskolci tömbházban találták meg, harmadik társuk korábban feladta magát. Az egyik gyanúsított elfogásukkor rálőtt a rendőrökre – közölték rendőri vezetők pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője elmondta: igazi hajtóvadászat indult a még szökésben lévő két gátlástalan bűnöző felkutatására, végül Miskolcon akadtak rájuk, egy panelház harmadik emeleti lakásában. Az elfogásakor az egyik férfi az erkélyről a rendőrök felé lőtt, de nem talált el senkit.

D  MI20111125006
Fotó: Mihádák Zoltán

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta, hogy mindhárom férfi büntetett előéletű, egyikük a három csapás törvény értelmében életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Múlt szombaton a soroksári Auchan benzinkútjának biztonsági munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt autót. A kocsi egyik utasánál fegyver is volt, amivel több lövést adott le a biztonsági őrök autójára.

Fülöp az eset részleteiről elárulta, hogy a három férfi egy komoly bűncselekmény elkövetésére készült, emiatt hamis rendszámot tettek autójukra, amit azóta megtaláltak. Ezt a benzinkút rendszámfelismerő rendszere jelezte. Ezután kezdtek el intézkedni a biztonságiak.

Az egyik férfi ekkor kiszállt, hogy igazolja magát, és alapvetően együttműködően viselkedett. Mikor társai is kiszálltak az autóból, fegyvert fogtak a biztonsági őrökre. Ezután elhajtottak a benzinkúttól. Az iratokat viszont a biztonsági őröknél hagyták, így vissza kellett menniük. Ekkor kezdődött a lövöldözésbe torkolló autósüldözés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport