Krisztina
18 °C
24 °C

Tujával rongált autót egy szegedi férfi

2011.12.26. 14:35

Csaknem húsz gépjármű megrongálása, külső alkatrészeink leszerelése és eltulajdonítása írható annak a 23 éves szegedi fiatalembernek a számlájára, akit karácsony első napján, vasárnap hajnalban fogtak el a rendőrök Szeged belvárosában - közölte hétfőn a rendőrség.

A járőrök azt követően siettek az Osztrovszky utcába, miután az ott lakók bejelentették, egy férfi egy földlabdás tuját dobott egy terepjáróra. Az egyenruhások pillanatok alatt a helyszínre kiérve meg is találták a duhajkodó fiatalt, ám azt is észrevették, hogy a férfi a szomszédos gépkocsikat és a környező utcákban parkoló többi járművet sem hagyta épen - mondta el Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autók döntő többségéről az ablaktörlőt törte vagy szerelte le, némelyikre pedig kommunális hulladékot szórt. Egy útjába kerülő kerékpár dinamóját és prizmáját is leszedte, valamint a közeli vendéglátóhely cégérének egyik betűjét is megszerezte. Az okozott kár a helyszínelés elsődleges adatai szerint több százezer forintos nagyságrendű - közölte az alezredes.

Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére nem tudott magyarázatot adni. A rendőrség őrizetbe vette a fiatalt, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A férfi ellen garázdaság, rongálás és lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.