Előzetesben a nevelőjét megverő bócsai fiatal

2011.12.30. 12:45

Előzetes letartóztatásba helyezték Kecskeméten azt a tizenhét éves fiatalt, aki egy gyermekkorú társával életveszélyesen megsebesített egy nevelőt a Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának bócsai intézetében.

A fiatalkorú gyanúsítottat harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – mondta Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az otthon két lakója szerda este egy vaslapáttal leütötte, többször fejbe rúgta a 45 éves nevelőt, majd ellopták az autóját. A férfi a bántalmazások következtében életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett.

A rendőrök a sértett autóját üres üzemanyagtartállyal az M5-ös autópályán, Budapest közelében megtalálták, majd a két fiatalkorú gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei csütörtökre virradó éjszaka elfogták Budapesten.

A tizenhét éves elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés, valamint személygépkocsi önkényes elvételének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A gyermekkorú fiatalt – tekintettel a büntethetőséget kizáró okra – meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.