Nagy mennyiségű petárdát foglaltak le Budapesten

2011.12.30. 12:14

Autók csomagtartójából árultak petárdát Budapesten, a Kőbányai úton. A csaknem kétszázezer forint értékű tűzijátékot és petárdát a pénzügyőrök lefoglalták és az elkövetők ellen feljelentést tettek.

A járőrök csütörtökön arra lettek figyelmesek a Kőbányai út VIII. kerületi részén, hogy az egyik parkoló területén többen csoportosulnak, akik amint meglátták a közeledő pénzügyőröket, hirtelen szétszéledtek. Az ott parkoló autók tulajdonosait a NAV munkatársai igazoltatták.

Egy magyar rendszámú autóból nyolcvankét csomag különféle pirotechnikai eszköz került elő nyolcvankilencezer forint értékben, míg egy román rendszámú autóban kilencvenhat doboz, azaz kilencvenhatezer forint értékű – petárdát találtak. Ezeket a pénzügyőrök lefoglalták, az elkövetők ellen pedig szabálysértés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Egy 2005-ben hozott szabály szerint magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolniuk, felhasználniuk. Aki ezt a rendelkezést megszegi, azt százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.