Nyolc és fél évet kapott az erőszakoskodó nevelőapa

2012.01.12. 13:33
Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a mindszenti férfit, aki egy éven át heti rendszerességgel fajtalankodott a 11 éves nevelt lányával.

A 47 éves, nyolc általánost végzett, letartóztatása előtt segédmunkásként és sofőrként dolgozó Ö. László 2007 szeptemberében ismerkedett meg a későbbi sértett anyjával. A két kiskorú lányát nevelő nő és a férfi között szexuális kapcsolat alakult ki.

Miután a vádlott teherbe ejtette a nőt, 2008 februárjában összeköltöztek Mártélyon. Amikor a gyerek megszületett, a család Mindszentre költözött.

A férfi az élettársával és az egyik nevelt lányával többször veszekedett, és meg is verte őket.

A vádlott pontosan nem meghatározható alkalommal, de legalább heti rendszerességgel kihasználta, hogy élettársa a kisgyerek fürdetésével volt elfoglalva, és ezalatt a másik kislánnyal fajtalankodott. A lány, aki ekkor még nem nem volt 12 éves, nem állt ellen, mert attól tartott, hogy a férfi megveri. A férfi minden alkalommal ráparancsolt a kislányra, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen.

Ö. László 2009. május 21-ig volt a két kislány nevelőapja, akkor a bíróság a két kiskorút édesapjuknál helyezte el. A szülők megegyeztek abban, hogy az anya a lányokkal a Mindszenti Gyermekjóléti Szolgálatnál, családgondozó jelenlétében találkozhat. Az egyik ilyen alkalommal megjelent a vádlott is, bár tudta, hogy a láthatáson nem vehet részt. Amikor családgondozónő felszólította a férfit, hogy távozzon, a vádlott ennek nem tett eleget, ellökte és trágár szavakkal szidalmazta a gondozót.

A táblabíróság szemérem elleni folytatólagosan elkövetett erőszak és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért - halmazati büntetésül - jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta.