Felmentették a testi sértéssel vádolt mentősöket

2012.01.13. 18:08
A bíróság első fokon felmentette a testi sértés vádja alól azokat a mentődolgozókat, akiket egy olyan esetben vádoltak meg, amelyben a mentőautó vezetőjének orrát törték el – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A mentődolgozók még 2008-ban a M3-as budapesti, Szerencs utcai szakaszán "közlekedési konfliktusba keveredtek" egy személyautó vezetőjével. Mindkét jármű megállt, a vezetők kiszálltak, és a személyautó sofőrje arcul ütötte a mentőst, ennek következtében a szolgálatot teljesítő mentődolgozó orrcsonttörést szenvedett. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Mint Győrfi Pál írta, ezt az eljárást "sokak meglepetésére" az ügyészség időközben megszüntette, sőt a mentődolgozókat vádolták meg súlyos testi sértés kísérletével és személyi szabadság megsértésével. A vallomások, szakértői vélemények és egyéb bizonyítékok alapján viszont a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság csütörtökön meghozta ítéletét, és a mentőket felmentette az ellenük fölhozott vádak alól. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős  közölte Győrfi Pál.