Meghalt egy férfi rendőri intézkedés közben

2012.02.11. 13:28 Módosítva: 2012.02.11. 14:26

Az őrjöngő férfi intézkedés közben lett rosszul szombat reggel Csepelen, a mentők már nem tudták megmenteni az életét. Két rendőrt és a támadó szüleit kórházban ápolják.

Fotó: Lakatos Péter

A 31 éves férfihez a szülei hívták a rendőrséget, mert önuralmát vesztette, többször megütötte, megrúgta édesanyját, édesapját pedig késsel fenyegette a XXI. kerület Óvoda utca egyik társasházi lakásában, tudatta Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A helyszínre érkezett kerületi járőröknek a negyedik emeleti ablakból a segítséget kérő apa ledobta a kulcsot, és tájékoztatta őket, hogy fia a lépcsőházba ment, és kés van nála.

A rendőrök a szűk lépcsőházban találkoztak a zavartan viselkedő férfival, aki egy kerékpárral a kezében jött le a lépcsőn. A férfi a rendőrségi felszólítás után a kerékpárt a rendőrökre dobta, majd ütni és rúgni kezdte őket. A dulakodás közben megszerezte az egyik rendőr könnygázspray-jét, és azt is a rendőrökre fújta. A járőrök végül megbilincselték a férfit, aki az intézkedés után láthatóan rosszul lett.

Mentőt hívtak hozzá, a bántalmazott szülőkhöz és a sérült rendőrökhöz. Az országos mentőszolgálat kiérkező munkatársai megkezdték a zavart férfi orvosi ellátását, aki a mentőautóban életét vesztette. A további kiérkező mentőegységek egy rendőrt a helyszínen láttak el, két rendőrt sérüléseik miatt kórházba szállítottak, illetve a bántalmazott szülőket is.

Fotó: Lakatos Péter

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport