Hárommillió extasyt foglaltak le Ausztráliában

MTI
2004.11.15. 07:55
Belgiumban is letartóztattak két férfit minden idők legnagyobb ausztráliai ecstasyszállítmányával kapcsolatban - jelentették be hétfőn az ausztrál hatóságok. A 200 millió ausztrál dollár (119 millió euró) értékű, 3 millió tablettából álló drogszállítmányt egy Lengyelországban gyártott pékkemencében csempészték be az ötödik kontinensre.

Ausztráliában már szombaton letartóztatták azt a két férfit, aki egy sydney-i üzemben kipakolta az átszámítva 29 milliárd forint értékű csempészárut a berendezésből. Az ausztrál rendőrség közlése szerint vasárnap este Belgiumban is őrizetbe vettek két férfit a rekordértékű csempészszállítmánnyal kapcsolatban, de nem tudni, hogy milyen nemzetiségűek, egy szóvivő csak annyit árult el, hogy európai állampolgárokról van szó.

Az ausztrál rendőrség szorosan együttműködik az ügyben a német, a belga és a holland hatóságokkal is - közölte hétfőn a rendőrség szóvivője. A drogszállítmányt október 15-én fülelték le a sydney-i repülőtéren, ahova Németországból érkezett a sütőberendezés, de a hatóságok kivártak a leleplezéssel a csempészáru átvételéig. A tablettákon kívül találtak a kemencében 115 kilogramm MDMA-port is, amely az ecstasytabletta hatóanyaga.