Két gázpalack felrobbant egy csepeli garázstűzben

Index/Havaria
2004.11.19. 12:06
Gázpalackok robbantak egy csepeli garázsban pénteken 10 órakor. Egy XXI. kerületi, Rigó utcai családi ház udvarán egy könnyűszerkezetes, műhelyként és garázsként is szolgáló épületben ütött ki tűz, miután a tulajdonos marmonkannából próbálta üzemanyaggal feltölteni robogóját. A kanna azonban kicsúszott a kezéből és a helyiséget fűtő gázmelegítő belobbantotta a kiömlött benzint. A tűz nagyon hamar elharapódzott, a kezdetben oltással próbálkozó idős férfi másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén és arcán, a mentőknek kellett kórházba szállítani.

A helyszínre kiérkező tűzoltók két vízsugárral viszonylag hamar eloltották a tüzet, ami időközben átterjedt a szomszédos épület deszkaborítására is. A garázsban három 11,5 kilogrammos gázpalack is volt, ebből egy a tűzoltók megérkezése előtt, egy pedig utána robbant fel. A harmadik PB-palackot sikerült kihozni a tűzből és visszahűteni, így elkerülni az újabb robbanást, mondta el az Index érdeklődésére Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője.

A tűzben teljesen kiégett az udvari épület, a benne lévő Lada Szamara típusú személygépkocsival, illetve a robogóval együtt.