Mátyás
-6 °C
1 °C

Visszaállította egy tűzoltó szolgálati viszonyát a belügyminiszter

MTI
2004.11.24. 21:48
Lamperth Mónika belügyminiszter visszaállította Hoppál András tűzoltó zászlós szolgálati viszonyát, aki 2001. május 30-án Szolnokon, jogerős bírósági ítélet szerint, tűzesethez vonulás közben három halálos áldozattal járó közúti balesetet okozott, amiért felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték.

Orodán Sándornak, a Belügyminisztérium kommunikációs főigazgatójának szerdán az MTI-hez elküldött közleménye szerint a szolgálati törvény értelmében a jogerős büntetés következtében Hoppál András méltatlanná vált a hivatására, emiatt ez év november 10-én megszűnt a szolgálati jogviszonya. A törvény szerint a belügyminiszter saját hatáskörben jogosult a szolgálati viszony visszaállítására.

Lamperth Mónika a döntés meghozatalakor figyelembe vette Hoppál András parancsnokainak a méltányosság gyakorlására tett javaslatát, valamint hogy a tűzoltó-társadalom egyöntetűen kiállt társa mellett. E tények egyértelműen bizonyítják, hogy Hoppál András nem vált méltatlanná hivatása gyakorlására - áll a közleményben.