Csokoládé-szoba Halléban

Index, MTI
2004.11.28. 14:30
A világ legennivalóbb helyiségét, egy Biedermeier stílusú szobát alkotott kizárólag csokiból és marcipánból nyolc német művész Halléban.

A szobának nem csak a falai vannak csokoládéból és marcipánból, hanem a benne lévő lámpák, vázák, faliképek, evőeszközök, beleértve a desszertes villát is, így aztán még a forró csokoládét is csokival lehetne enni - ha nem olvadna el a kanál.

A nyolc művésznek három hónapig tartott, míg elkészültek a csokiszobával, amelyhez 1 tonnányi édességet, több mint 8 mázsa csokoládét és 2 mázsányi marcipánt használtak fel a tizenhét négyzetméteres szoba megépítéséhez.

"Úgy éreztem magam, mint a boszorkány a Jancsi és Juliskából, aki csokiból és cukorkákból építette fel a házát" - meséli Claudia Heimann, aki a szoba berendezési tárgyainak nagy részét készítette.

A projekt része annak az ünnepségsorozatnak, amelyet a legrégebbi német csokoládégyár, a Halloren nevű üzem kétszázadik születésnapja alkalmából rendeztek meg. A Halloren egyébként 1804-ben eredetileg mézes süteményekkel kezdte az ipart.