Emőke
-4 °C
9 °C

Tűzoltók biztosították az áramellátást az intenzíven

MTI
2004.12.19. 18:00

A tűzoltók segítségére volt szükség a budapesti Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika koraszülött intenzív osztályán a folyamatos áramellátás biztosításához - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-t vasárnap. Molnár Péter elmondta, hogy az intenzív osztályon szombaton azért szűnt meg a hálózatról történő áramellátás, mert a hálózatot ki akarták cserélni. Az átmeneti időszakban áramot biztosító szünetmentes generátort azonban nem tudták beindítani.

A helyszínen tartózkodó tűzoltók ekkor speciális légkábel segítségével 21 órára a kórház épületétől független hálózatra kapcsolta az intenzív osztály áramellátását. "A beavatkozás probléma- és veszélymentesen zajlott le" - hangsúlyozta a szóvivő. Ebben az időben hat koraszülött csecsemő feküdt az inkubátorokban az intenzív osztályon.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a szünetmentes tápegységet forgalmazó cég képviselői a kórház megkeresésére azt válaszolták: nincsen hétvégi ügyeletük, ezért csak hétfőn tudnak segíteni az ügyben. Molnár Péter elmondta, hogy vasárnap a Budapesti Elektromos Művek Rt. szakemberei egy kapcsolószekrény felszerelésével az áramellátást másik rendszerről biztosítják, és időközben a generátort is sikerült beindítani. A szóvivő szerint a tűzoltók még vasárnap elhagyják a helyszínt, mert a kétszeres biztonság már nélkülük is megoldott.