Magára gyújtotta saját házát

MTI
2004.12.21. 09:17
Egy ember magára gyújtotta a házát, s meghalt kedden hajnalban Noszvajon - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem. A helyszínen több robbanást lehetett hallani.

Noszvajon egy 59 éves férfi a feltételezések szerint magára gyújtotta a házát, a tűzoltók a helyszínen nagy mennyiségű gyúlékony anyagot találtak szétlocsolva - mondta el Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Tájékoztatása szerint a tűzoltókat kedden hajnali három óra előtt riasztották; a bejelentők több robbanást hallottak mielőtt tűz ütött ki a Heves megyei településen egy Rákóczi úti családi házban.

Tizenhét tűzoltó hat kocsival vonult a helyszínre, s addigra nemcsak a ház, hanem a melléképület és egy gépkocsi is lángokban állt, a melléképületben pedig megtalálták az 59 éves férfi összeégett holttestét - közölte a szóvivő.

Magyar Attila azt is elmondta, hogy a feltételezések szerint szándékos gyújtogatás történt, s a szétlocsolt anyag semlegesítése még reggel 8 órakor is tartott, de azt sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre.