Öten haltak meg karácsonykor

MTI
2004.12.25. 11:22
Az elmúlt 24 órában öten vesztették életüket országszerte; közülük ketten lakástűzben, ketten közúti balesetben haltak meg, egy ember pedig vízbe fulladt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Dobson Tibor közölte: a lakástűzben pénteken délelőtt Pápán elhunyt két férfi halálát valószínűleg az okozta, hogy az ágyban dohányoztak.

Egy német csoport mikrobusza villanyoszlopnak hajtott Szegednél péntek este. A balesetben 4 ember sérült meg, egyikük halálosan - tájékoztatott szóvivő.

A másik halálos baleset Dunaharaszti térségében történt, ahol egy kisteherautó borult fel csütörtökről péntekre virradóra.

Dobson Tibor beszámolt arról, hogy a tűzoltókat pénteken kora délután riasztották a hajdú-megyei rendőrök, mert Pród község közelében a Keleti-főcsatornában egy felnőtt holttestére bukkantak.

"Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba egy hajdúsámsoni családot és vendégüket szenteste a késői órákban" - közölte a szóvivő. Hozzátette: a meghibásodott vegyes tüzelésű kazánból kiáramló szagtalan gáz tüneteit szerencsére még idejében észlelte a házban tartózkodó három felnőtt, így a gyermekkel együtt nem túl súlyos mérgezéssel úszták meg a veszélyes esetet.

Dobson Tibor beszámolt arról is, hogy egyelőre ismeretlen körülmények között gyújtogatott szenteste a Bács-Kiskun megyei Szankon egy férfi. A tűzben két felnőtt és egy gyermek sérült meg könnyebben. Az elmúlt 24 órában összesen 90 esetben riasztották a tűzoltókat, ez Dobson Tibor szerint átlagosnak mondható.