Órás várakozás Hegyeshalomnál

MTI
2005.01.09. 20:53
Három nap alatt százötven ezer embert léptettek ki Hegyeshalomnál a határőrök, és emiatt a nem európai uniós sávon kiutazó személygépkocsiknak és buszoknak vasárnap este egyaránt egy órát kellett várakozniuk. A forgalomnövekedés oka az volt, hogy az ukrán, moldáv, román és szerb vendégmunkások szabadságuk lejártával hétfőn állnak ismét munkába, mondta el Kovács Iván, a határőrség szóvivője. Éjfélig valószínűleg megszűnik a torlódás.

Vasárnap reggel a személyautók még kevesebb mint fél óra alatt átjutottak Hegyeshalomnál, de a határőr alezredes jelezte, hogy a nap folyamán nagy forgalomra számítanak az ország keleti határain a szabadságuk befejeztével Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt.

A kilépő buszoknak reggel még 4 órát kellett várakozniuk Hegyeshalomnál a nem európai uniós sávon. Tompánál és Röszkénél este továbbra is élénk volt a forgalom, de 30 perc alatti a várakozás - mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy Nagylaknál még délelőtt megszűnt az egyórás várakozás a belépésnél. A határőrség javasolja a Nyugat-Európába utazóknak, hogy Rajkánál, Sopronnál vagy Kópházánál lépjenek át.