Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Újabb halálos áldozatot szedett a madárinfluenza

MTI
2005.01.28. 06:21
Újabb halálos áldozatot szedett a madárinfluenza Vietnamban, ahol az elmúlt közel egy hónapban immár tíz ember ember halálát okozta a megbetegés - közölték pénteken kórházi forrásból.

Az újabb áldozat egy 32 éves férfi, aki csütörtök délután halt bele a betegség szövőményeibe a vietnami főváros Bach Mai kórházának trópusi betegségek kezelésére szakosodott osztályán - közölte az intézmény egyik, neve elhallgatását kérő orvosa.

A Hanoitól északra fekvő Phu Tho tartományból származó férfi szervezetében öt nappal korábban mutatták ki a madárinfluenza vírusát.

A délkelet-ázsiai országban december 30. óta ezzel összesen tíz emberéletet követelt a madárinfluenza. A betegség megjelenése óta pedig immár 30 ember vesztette életét.

Vietnami déli részén csütörtökön két újabb megbetegedést észleltek: két kislány betegedett meg, akiket válságos állapotban szállították kórházba.

Két férfi - egy 66 éves és egy 30 éves személy - szervezetében korábban szintén kimutatták az emberre rendkívül veszélyes H5N1 vírusváltozatot, az ő állapotuk pénteken azonban változatlanul stabil volt.