Lebukott a dél-dunántúli sorozatbetörő

2005.02.10. 14:05
Ötösével fosztogatta a Dél-dunántúli lakásokat az a román férfi, akit a napokban kaptak el a rendőrök Mosonmagyaróváron. A Dél-Dunántúl városaiban fosztogató 34 éves férfi mintegy száz lakásba tört be alig néhány hónap leforgása alatt. Az elkövető után közösen nyomoztak a kaposvári és a pécsi rendőrök, mivel mindkét városban hajtott végre betöréseket.

A férfi az emeletes házakban néhány másodperc alatt feltörte a lakások ajtajának hengerzárát, majd behatolt, és ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket vitt el, alkalmanként akár több százezer forint értékben. Olyan is előfordult, hogy egy házban négy-öt lakást is feltört egyszerre, és közel félmilliós zsákmánnyal távozott.

Végül az buktatta le a román férfit, hogy hazatérésekor - miután Németországban is próbálkozott hasonló bűncselekmények elkövetésével - az őt Mosonmagyaróváron ellenőrző egyenruhások észrevették, hogy lopott holmit visel. Az azóta előzetes letartóztatásba helyezett betörőről kiderült, hogy 2004 szeptemberében szabadult hétéves börtönbüntetéséből Romániában, és közvetítők útján jutott el egy harkányi férfihoz, aki gépjárművével betörései helyszínére szállította őt.