Ítéletidő a Közel-Keleten és Dél-Amerikában

MTI/AFP
2005.02.10. 15:15

Legkevesebb 29 emberéletet követelt Pakisztánban, tízet Indiában a több mint egy évtizede nem tapasztalt hevességű esőzés és havazás a héten. Iránban hét-nyolcezer autóst torlaszolt el az ítéletidő.

A pakisztáni áldozatok többségének lavina, áradás és leomló tetők okozták a halálát, a következő két napra pedig még több esőt jósolnak. Északon több területet elvágott a külvilágtól a hó.

India északi részén a heves hóviharok és lavinák miatt több mint háromezer gépkocsivezető rekedt az utakon rendőrségi adatok szerint. A téli és nyári fővárost, Dzsammut és Szrinagart összekötő alagútban tíz halottat találtak, öten pedig eltűntek - közölte az újdelhi televízió.

Irán északi részén, ahol két hete hevesen havazik, hét-nyolcezer autós rekedt két város, Gazvin és Rast között, jelentette az állami televízió. Ez az útvonal volt az utolsó járható Teherán és a Kaszpi-tengeri partvidék között, a többi hegyi utat már korábban elzárta a hó.

Kolumbiában az esőzés miatti földcsuszamlásokban öten vesztették életüket, 25 ezer ember pedig hajléktalanná vált, miután házaikat elmosta az áradás.