A mentők felelősségét firtatják Simon halálával kapcsolatban

MTI
2005.02.10. 22:23

Simon Tibor a mentők késlekedése miatt halt bele az őt ért bántalmazásba, mondta a sportember meggyilkolása miatt indult büntetőper másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán az egyik védő. A mentőszolgálat szóvivője az eset kapcsán csütörtökön közölte, nem merült fel a mentők felelősségét felvető körülmény a nyomozás során, hiszen a bejelentés után hét perccel a helyszínre értek.

A másodrendű vádlott ügyvédje szakértői véleményre hivatkozva azt állította, hogy a mentő orvos nélkül vonult ki a bántalmazás helyszínére és Simon Tibor csak két és fél óra elteltével került műtőasztalra. A védő szerint, ha ez egy órán belül megtörténik, a sportember túlélhette volna az esetet.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője közleményében úgy fogalmaz: "Érthető, ha egy védőügyvéd védence számára kedvező érvet, magyarázatot keres." Bár a mentők felelőssége a 3 évvel ezelőtti esetet követő vizsgálat során nem merült fel, a mentők szívesen a hatóság rendelkezésére bocsátják az esettel kapcsolatos összes adatot.

Simon Tibor, a Ferencváros egykori válogatott futballistája, majd soproni szakvezető a fővárosi Cafe Allure szórakozóhely előtt 2002. áprilisi 21-én történt bántalmazásba halt bele.