Közlekedési nehézségek a déli megyékben

MTI
2005.02.17. 08:53
Egyre több helyen csúszósak az utak, miután az ország déli felében havazik, Baranya Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye nagy részén 8-10, néhol 15 centiméter a hóvastagság, másutt az erős szél hordja a havat az utakra - közölte az Útinform csütörtök reggel.

A havazás fokozatosan átterjed Somogy és Zala megyére, és most már Veszprém és Fejér megye déli területeiről is hószállingózást, vagy gyenge havazást jeleznek.

A Hajdúságban Berettyóújfalu térségéből ónos esőt jeleznek, arra mind a fő, mind az alsóbbrendű utak jegesek, síkosak. Az északi megyékben az erős néhol viharos erejű szél okoz komoly gondot.

Győr-Moson-Sopron megyében reggelre három alsóbbrendűút vált járhatatlanná, Egyházafalu és Csikvánd környékén. Vas megyében két alsóbbrendű út járható nehezen, amit csak a folyamatos ekézéssel tudnak fenntartani Kenyeri és Felsőpaty környékén.

Fejér és Somogy megyében is viharos a szél, Fejér megyében a Vértesben és máshol is nagyon nehezen járhatók az alsóbbrendű utak. Veszprém megyében járhatatlan az Olaszfalu és Felsőperepuszta közötti összekötőút. A Pápa és a Tapolca környéki mellékutak is nehezen járhatók - közölte az Útinform.