Márk
13 °C
28 °C

Engel Zoltán pere szerdán folytatódik

MTI
2005.02.20. 08:24

A korábban már többször is büntetett férfi 2003. május 13-án hajnalban egy fővárosi villa kirablására készült, amikor a rendőrök leleplezték és megadásra szólították fel. Engel megadást színlelt, majd hangtompítós pisztolyából az egész tárat kilőtte két rendőrre, egyiküket, Borsos József századost halálosan megsebesítette. A 39 éves rendőrtisztnek egy 15 és egy 11 éves gyermeke volt.

A tűzharcban Engel Zoltán is súlyosan megsebesült, az előzetes letartóztatásban lévő férfit az elsőfokú tárgyalásokra tolókocsiban hozták.

A Fővárosi Bíróság 2004. július 7-én kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében Engel Zoltán cselekményét háromszorosan minősülő, aljas indokból, hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérletének értékelte, továbbá kimondta bűnösségét lőfegyverrel visszaélés, kétrendbeli közokirat-hamisítás és magánlaksértés miatt is.

Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, a védelem enyhítésért, illetve a több emberen elkövetettség vonatkozásában a tényállás módosításáért vagy hatályon kívül helyezéséért fellebbezett. Így került a rendőrgyilkosság ügye másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.