Lopott személyivel béreltek autókat

MTI
2005.02.23. 15:50
Húszmillió forintos csalással gyanúsítják azt az öt férfit, aki kelet-magyarországi nagyvárosokban lopott személyi igazolvánnyal bérelt autókat, de nem vitte vissza azokat.

A csoport tagjai közül a rendőrség őrizetbe vett egy 48 éves gyulai férfit, egy 34 éves nyírmártonfalvai férfit, míg három, 32 és 39 év közötti geszterédi férfi szabadlábon védekezik - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nyomozás eddigi adatai szerint a csalók egy eltulajdonított, Tóth Károly névre szóló személyi igazolványban kicserélték a fényképet, és a meghamisított okmánnyal Nyíregyházán, illetve Debrecenben béreltek nyolc autót. De felmerült annak a gyanúja is, hogy az ország más területein szintén követtek el hasonló bűncselekményeket - tette hozzá Fülöp Gergely.

A rendőr hadnagy megjegyezte, hogy a kilencedik, kétmillió forint értékű autót kedden a geszterédi gyanúsítottak akarták bérbe venni Nyíregyházán, de a nyomozók lecsaptak rájuk, majd Debrecenben és Nyírmártonfalván elfogták társaikat is. Az ügyben jelentős értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanújával folyik az eljárás.