Elítélték a kártyás sorozatgyilkost

MTI
2005.03.10. 06:21
142 évi és három hónapi börtönre ítélte egy spanyol bíróság a "kártyás" gyilkost, aki a vád szerint hat embert lőtt le két éve Madridban, minden látható ok nélkül.

A 28 éves Alfredo Galan, aki korábban Boszniában a spanyol hadsereg katonájaként teljesített szolgálatot, 2003. január 24. és március 18. között hajtotta végre a gyilkosságsorozatot. Áldozatait a jelek szerint találomra választotta ki az utcán, néha fényes nappal gyilkolta meg őket, és "névjegyként" kártyalapokat helyezett el a holttestek mellett.

2003. júliusában a lőfegyverekért rajongó Galan maga adta fel magát a rendőrségen, de aztán visszavonta beismerő vallomását és két férfit vádolt be, akiknek úgymond ő adta el a gyilkos fegyvert. Eredeti vallomásában azt mondta a rendőrségnek, kíváncsi volt arra, "milyen az, amikor az ember öl", de csalódott, mert "csak közönyt" érzett.

Egyébként annak ellenére, hogy a szerdán Madridban kiszabott halmozott büntetés időtartama papíron megközelíti a másfél száz évet, Galannak ténylegesen "csak" 30 évet kell börtönben letöltenie.