Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szász Károlyt újra gyanúsítottként hallgatják meg

MTI
2005.03.16. 09:00
Szász Károlynak ma reggel újra gyanúsítottként kell megjelennie a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) Aradi utcai épületében; lehetséges, hogy az eddigi okirat-hamisítás mellett a jóval súlyosabban minősülő hűtlen kezelés bűncselekménye is felmerül - mondta a PSZÁF egykori vezetőjének ügyvédje, Futó Barnabás az MTI-nek.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egykori vezetőjét az ott 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg két hónapja a NNYI kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződések alapján, ami hűtlen kezelés, csalás gyanúját vetheti fel.

Futó Barnabás korábban az MTI-nek azt mondta: az elmúlt másfél évben a PSZÁF több munkatársát is meghallgatták tanúként, s a vallomásokból megítélése szerint az derült ki, hogy minden szerződés mögött valós teljesítés állt. Így pedig a feljelentésben foglalt bűncselekmények fogalmilag kizártak. Szász Károly az eljárás során mindvégig következetesen tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft