Huszonötmilliós cigarettafogás Kisarban

MTI
2005.03.21. 10:44

Több mint 25 millió forint értékű, csempészésből származó cigarettát foglaltak le a határőrök Kisar községben, három ukrán rendszámú személygépkocsiban - közölte a Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. A külföldi csempészekre egy bejelentő hívta fel a határőrség figyelmét még pénteken este, megadva annak a kisari portának a címét is, ahol a járművek álltak - mondta Tanyik József.

Az alezredes tájékoztatása szerint az egyik autóban 9.890, a másikban 10.580, a harmadikban pedig 12.470 doboz cigarettát találtak, a csempészek viszont elmenekültek a helyszínről mielőtt a határőrség bevetési alosztályának munkatársai lecsaptak volna rájuk. Az ukrán állampolgárok ugyanis észrevehették a határőrök érkezését, és sietve távoztak, amit bizonyít, hogy a hátra hagyott kocsikban az indítókulcsot is benne hagyták - jegyezte meg a sajtóreferens.

Hozzátette: az autók forgalmi rendszámai nem a járművekhez tartoztak, s a porta egyik épületében további rendszámtáblákat is találtak. Tanyik József elmondása szerint az ügyben a vám- és pénzügyőrség folytatja a nyomozást, s a csempészek felkutatását.