Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Amfetamint találtak egy mongol diplomata autójában Bulgáriában

MTI
2005.03.23. 18:27
Százhúsz kilogramm amfetamin tablettát találtak a bolgár hatóságok egy mongol követségi tanácsos gépkocsijában szerdán Szófiában - közölte a bolgár rendőrség. A kábítószert a hatóságok lefoglalták, s a mongol férfit rövid időre őrizetbe vették, ám mivel diplomáciai mentesség illeti meg, elengedték. A diplomata közlése szerint a tabletták rendeltetési helye Törökország lett volna.

Őrizetben marad viszont az a két fegyveres bolgár férfi, akik a két bőröndöt és egy zsákot megtöltő árut biztosították. Ők egy második gépkocsiban követték a diplomatát. A rendőrség 23 millió dollárra becsülte a fellelt kábítószer-mennyiség piaci értékét.

A fogás a bolgár belügyminisztérium közlése szerint annak eredménye, hogy a bolgár hatóságok - az Europollal (az európai rendőri együttműködést koordináló uniós szervezettel) és az amerikai társszervekkel együttműködve - "fél éven át megfigyelés alatt tartották a szintetikus kábítószereket Bulgáriából Törökországba és a Közel-Keletre csempésző szervezett csoportot".