Valér
2 °C
8 °C

Felrobbant egy petárdákkal megrakott gépkocsi Nápolyban

MTI
2005.03.25. 20:13
Felrobbant egy petárdákkal megrakott gépkocsi Nápolyban nagypéntek este, egy embert megölve és négyet súlyosan, hatot pedig könnyebben megsebesítve.

A detonáció röviddel 18 óra után következett az olasz kikötőváros Fuorigrotta kerületében, a helyi piac és egy templom közelében. A négy súlyos sebesültet a közeli Cardarelli kórházba szállították, a hat könnyebb sérültet a helyszínen látták el a kiérkezett mentők. A robbanás környékét teljesen lezárták az olasz katonai csendőrök, a carabinierik, akik egy gyanús csomag miatt egy közeli palotát is kiürítettek. A robbanás komoly károkat okozott a közelben parkoló autókban, betörte a környező házak üvegablakait. Az áldozatok járókelők, illetve a robbanás pillanatában az autó mellett elhaladó motorosok voltak.

Az olasz rendőrség péntek esti közlése szerint a robbanást minden jel szerint baleset okozta: az egyik helytelenül tárolt petárda gyulladhatott be. A húsvéti ünnepre szállított petárdák öngyulladásának verziója mellett azonban az olasz sajtó egyelőre nem zárja ki azt sem, hogy esetleg a nápolyi maffia, a camorra belviszályának egyik újabb fejleménye lehetett a péntek esti robbanás.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft