Erős földrengés Indonéziában

MTI
2005.04.10. 15:39
A Richter-skálán mért 6,8-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap Indonézia északnyugati részét, a földmozgás az eddigi jelentések szerint nem okozott sem személyi sérülést, sem anyagi kárt.

A rengés közép-európai idő szerint 12 óra 30 perc körül történt, s két - a Richter-skálán mért 5,8-as, illetve 6,3 fokozatot elérő - utórengés követte negyed-, illetve háromnegyed órával később - jelentették földrengéstani intézetek.

A mérések szerint a rengés epicentruma az indonéziai Szumátra sziget 800 ezres lélekszámú városától, Padangtól 105 kilométerre délnyugatra volt az óceánban, 30 kilométer mélyen. Hírügynökségek által idézett meteorológusok szerint a rengés következményeként nem kell szökőártól tartani, Padangban azonban többen pánikba estek, és magasabban fekvő helyekre menekültek.

A térségben tavaly december 26-án bekövetkezett heves tengerrengés nyomán szökőár pusztított. A szerencsétlenség következtében összesen több mint kétszázezer ember halt meg, illetve tűnt el. A vasárnapi földrengést hírek szerint érezni lehetett a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban és Szingapúrban is.