Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Szerb fuvarozók demonstrációja a határon

MTI
2005.04.14. 21:03
Szerb fuvarozók demonstrációja miatt a határnál vesztegelnek a Szerbia-Montenegró felé tartó kamionok csütörtök késő délután óta, közölte a Határőrség szóvivője az MTI-vel. Kovács Iván elmondta: a teherforgalmat bonyolító két magyar-szerb határátkelőnél, Röszkénél és Tompánál néhány szerb kamion keresztbefordult, és ezzel megakadályozták Magyarország felől a járművek határátlépését.

"A Röszkénél veszteglő mintegy 120 kamionnal a terminál már betelt, ezért a hatóságok a továbbiakban érkező teherautókat egy közeli parkolóba irányítják" - mondta a határőr alezredes. Tompánál 50-60 kamion torlódott össze, itt még nem kellett lezárni a terminált.

A romlandó árút és élőállatot szállító kamionokat a személyforgalmi sávon átengedik a határőrök. Az országba belépő teherforgalom és a kétirányú személyforgalom zökkenőmentes a határszakaszokon. A határőrségnek nincs információja arról, hogy a demonstráció mikor fejeződik be.

A Határőrség szerdai közlése szerint a szerb fuvarozók azért tartanak figyelmeztető akciót, mert nem teljesítik követeléseiket az adómentes közúti fuvarengedélyekkel kapcsolatban.