József, Bánk
-6 °C
0 °C

Autóbusz zuhant a Tiszába a Vajdaságban

MTI
2005.04.16. 12:29
Autóbusz zuhant a Tiszában a vajdasági Nagybecskereknél (Zrenjanin); a balesetnek három halottja van, de félő, hogy ez a szám nőni fog.

A tragédia péntek este történt a Nagybecskereknél, a Zsablya (Zabalj) melletti Tisza-hídon. A rendőrség szerint a balesetet egy kamion okozta: a tehergépkocsi egy traktort előzött a hídon, s ekkor a szembe jövő busz összeütközött a kamion pótkocsijával, és áttörve a híd korlátját a Tiszába zuhant. A rendőrség szerint három ember vízbe fulladt, de tartani lehet attól, hogy ennél több halálos áldozata van a tragédiának, mivel a jármű húsznál több utast szállított. A buszból sikerült kimenteni hét túlélőt - mindannyian komoly sérüléseket szenvedtek -, egy 68 éves férfi pedig széttörve a busz ablakát, egyedül mászott ki a járműből, majd kievickélt a megáradt folyamból.

A csendőrség búvárai még pénteken este megkezdték a kutatást a túlélők után, a mentés szombaton folytatódott. Az éjszaka folyamán felkereste a tragédia színhelyét Boris Tadic szerb elnök, Dragan Jocic belügyminiszter és Bojan Pajtic vajdasági kormányfő.