Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Halálos áramütés a vasúti felüljárón

MTI
2005.04.21. 06:27
Halálos áramütés ért egy fiatalembert Kaposváron egy vasúti felüljárón a csütörtökre virradó éjjel - közölte az MTI-vel a rendőrség kora reggel.

A 24 éves gellénházi fiatalember felmászott a vasúti sínek fölött átívelő felüljárón arra a biztonsági tetőre, amely a gyalogosokat a fölötte húzódó felsővezetékektől védi. Itt érte a halálos áramütés - mondta el a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fiatalember nem öngyilkossági szándékkal mászott fel a tetőre, feltehetően a társaságában lévő két lánynak akarta mutatni bátorságát - fűzte hozzá Vass Ferenc, aki közölte, hogy a tragikus baleset éjszaka, nem sokkal két óra után történt, a MÁV ezt követően életveszélyessé nyilvánította a felüljárót, amelyet lezártak a gyalogos forgalom elől. Erre azért volt szükség, mert a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint megsérült a biztonsági tető és a felette húzódó két, több tízezer voltos felsővezeték.

A kizárólag gyalogosok által használt felüljáró lezárása miatt a gyalogosok a baleset helyszínétől több száz méterre lévő közúti felüljárón juthatnak el a belvárosba a helyreállítási munkák befejezéséig.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.