Sára, Márió
2 °C
6 °C

Második nekifutásra temették el a maffiózót

MTI
2005.04.30. 16:04
Második nekifutásra szombaton Kassán sikerült eltemetni azt az állítólagos maffiózót, akit a múlt héten a nyílt utcán ismeretlen tettesek lőttek agyon, s akinek a temetését csütörtökön vízágyú bevetésével, azzal az indoklással akadályozta meg a szlovák rendőrség, hogy a félezres gyülekezett csoportosulása ellenkezik a gyülekezési törvénnyel.

Amikor a luxusgépkocsiján utazó Estokot a múlt héten egy másik gépkocsiból leadott száz géppisztolylövéssel megölték, a lövöldözésben egy kívülálló férfi is meghalt, feleségét pedig lőtt sebekkel azóta is kórházban ápolják.

Estok csütörtöki temetésére a rendőrség hatszáz embere páncélozott járművel és vízágyúval vonult ki és oszoljt parancsolt a gyászolók félezres gyülekezetének, mert azok között számos alviláginak minősülő alakot és még több bőrfejűt vélt felfedezni, amiből arra következtetett, hogy a sok éve folyó bandaháborúk folytatásának veszélye fenyeget. Miután a gyászolók nem engedelmeskedtek, a rendőri kommandó - nem az emberekre célozva - vízágyúval oszlatta szét őket.