Piroska
-2 °C
5 °C

Száz oxfordi diák ugrott nyolc méterről a nyolcvan centis vízbe

MTI
2005.05.02. 15:12

Súlyosan sérült diákok tucatjait kellett kórházba szállítani az idei oxfordi tömeges hídugrás helyszínéről, mert az évszázados múltra visszatekintő szokás hódolói nem vették figyelembe, hogy a helyi kis folyó szintje a szárazság miatt veszélyesen alacsony. A patinás angol egyetemi városban a hallgatók minden évben azzal köszöntik a májust, hogy az ősi Magdalen-hídról az alant folydogáló Cherwellbe ugrálnak.

A csaknem nyolcméteres ugrás akkor sem veszélytelen, ha az inkább bővizű pataknak, semmint folyónak tekinthető Cherwell vízszintje normális, az idén azonban a szokatlanul száraz tavasz miatt a vízmélység nem sokkal haladja meg a 80 centimétert.

A rendőrség igyekezett eltántorítani az egyetemi ifjúságot a vízbe ugrástól, de a hídon az idei is vagy nyolcezer-ötszáz diák gyűlt össze, és közülük százan le is ugrottak.

A mentőknek vagy harminc boka-, lábszár- és bordatöréses sérültet kellett kórházba szállítaniuk, de volt olyan hídugró, akit súlyos gerincsérüléssel emeltek ki a sekély vízből. A területileg illetékes Temze völgyi rendőrség közölte, hogy jövőre lezárja a hidat.