Hat kocsi ütközött a 4-es főúton

MTI
2005.05.02. 23:52

Ketten súlyosan, ketten könnyen megsérültek, amikor hat kocsi, köztük egy kamion ütközött össze hétfőn este a 4-es számú főúton Debrecen és Ebes között - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A záróvonal és az előzni tilos tábla ellenére két személygépkocsi egy kamion előzésébe kezdett, de a második kocsi már nem tudta befejezni az előzést, s összeütközött a szemből érkező, bár lehúzódó kamionnal - mondta el Szabó Sándor rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

Az ügyeletvezető közlése szerint a személygépkocsi nekicsapódott a kamionnak, majd visszatért a menetirány szerinti jobb oldalra, s összeütközött a vele egy irányban haladó, a korábban általa megelőzni kívánt kamion mögött lévő két személygépkocsival és két kisteherautóval.

A balesetben ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek; a két súlyos és az egyik könnyű sérültet a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetére szállították a mentők.

A műszaki mentés és a helyszínelés miatt a rendőrség a 4-es főutat hétfőn este 22.00 óráig lezárta, a forgalmat Hajdúszovát felé terelték el.